Business

Home Recent Posts Display

HTML DERSLERİ

                                              HTML SİTE YAPIMI


BURADA HTML ÖRETECEĞİM CSSİ DAHA SONRA CSS ÖRETTİĞİM BİR POST PAYLAŞACAĞIM UMARIM İŞİNİZE YARAMIŞTIR AYRICA ZAMANLA EKLEMELERDE YAPACAĞIM





BU KODLARIN NELERE YARADIĞINI ANLATARAKTAN İYİCE ÖĞRENMENİZİ SAĞLİCAM

<head> Etiketi Ne İşe Yarar? Bu etiket sayfanın tarayıcıya ve arama motorlarına tanıtıldığı (Meta etiketleriyle), CSS ve Javascript dosyalarının dahil edildiği alanı temsil etmektedir. Sayfa görünümde herhangi bir değişikliğe sebep olmaz. Görünmez özellikleri temsil edecektir.

Html 'de <body> etiketi html dosyasının gövdesini tanımlar. ... Aslında bir websitesinin %99 görünen kısmı body etiketi arasına yazılır. Burada unutmamamız gereken en önemli unsur body etiketinin bir belge için yalnıca bir defa kullanılmasıdır. Neymiş body etiketi sadece bir defa kullanılabilir.

Title, Arama Motoru Sonuç Sayfaları (SERP) üzerinde sahip olduğunuz sayfaların görünümünü oluşturan nitelikli unsurları ifade eder. Aynı zamanda, kullanılan tarayıcılarda sayfa başlıklarında görünen özel bir HTML unsuru olarak tanımlanır.






<map> etiketi resim haritası oluşturmak için kullanılır. (Resim haritaları görüntüye tıklanabilir alanlar tanımlar.) <map> name özelliği ile <img> usemap özellikleri eşitlenerek görüntü ve resim haritası arasında bir ilişki oluşturulur. <map> etiketi alanları <area> etiketleri ile tanımlanır.


<p> ve </p> etiketleri ise paragraf oluşturmak için kullanılır. P etiketi içinde yine body etiketinde olduğu gibi birtakım tanımlamalar yapılabilir. Paragrafı sola dayalı olarak yazar. Paragrafı sağa dayalı olarak yazar.

<a> ise link oluşturmaya yarar <a> yerine link koduda kulanılabilir

<img> etiketi HTML belgeleriniz için görüntü(resim) tanımlar. Bu etiket ile src ve alt özellikleri mutlaka kullanılmalıdır. Not: Görüntüler teknik olarak sayfaya eklenmezler, HTML sayfalarına bağlantı yapılırlar. <img> etiketi görüntünün gösterilmesi için bir alan oluşturur.

<audio> etiketi ses, müzik veya diğer ses ortamları tanımlar.


HTML DERSLERİ HTML DERSLERİ Reviewed by TheArtzila on Ocak 13, 2022 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Bilinen wifi şifresi öğrenme

Bilinen wifi şifresi kırmak için ilk olaraktan CMD yani Konsol daha doğrusu komut sistemini açmanız gerek CMD proğramını açtıkta...

PageNavi Results No.

Blogger tarafından desteklenmektedir.